HSP loopbaan begeleiding

Mindfulness Based Cognitive Therapy

3 Tips voor HSP-ers die hun talenten willen inzetten, zonder daarbij zichzelf te kort te doen

Veel hoogsensitieve personen (HSP-ers) worstelen met hun sensitiviteit in combinatie met werk. Àls loopbaancoach zie ik HSP-ers vaak twee kanten op gaan; of ze passen zich (te) veel aan - aan ‘in de maatschappij gebruikelijke’ ‘reguliere’ arbeidsomstandigheden - of ze trekken zich helemaal terug uit het arbeidsproces. Beide situaties zijn voor zowel de HSP-er in kwestie als de maatschappij onwenselijk. In het eerste geval, wanneer een HSP-er zich (te) veel aanpast liggen fysieke, emotionele en mentale uitputting of de loer. In het tweede geval laten HSP-ers hun talenten en kwaliteiten onbenut.

Zonde! Persoonlijk zie ik het liefst dat HSP-ers lekker aan het werk zijn en blijven en hun talenten benutten, zonder dat ze daarbij zichzelf te kort doen.

Essentieel hierbij is om je hooggevoeligheid te erkennen en bereid te zijn je leven (voor een deel) daaraan aan te passen. Maar hoe doe je dat nu in de praktijk? In dit artikel geef ik je drie belangrijke tips! De tips zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en literatuur over dit onderwerp. Daarnaast op ervaringen die ik dagelijks opdoe in mijn praktijk voor loopbaanbegeleiding (waar het gros van de cliënten HSP-ers zijn).

Hierbij drie tips voor HSP-ers die op een ontspannen manier willen werken en hun talenten inzetten, zonder daarbij zichzelf te kort te doen:

TIP 1: ZORG VOOR BETEKENISVOL WERK.

HSP-ers hebben, meer dan andere werknemers, de behoefte om betekenisvol werk te doen. Wat voor werk dit precies is, is heel persoonlijk en hangt af van de persoon in kwestie, maar het gaat meestal om werk dat een hoger doel dient (door sommigen ook wel zielendoel genoemd).

Simpelweg werken om de rekeningen te kunnen betalen (waar uiteraard niets op tegen is!!) werkt voor de meeste HSP-ers niet. Zij zullen dit even vol kunnen houden maar op termijn afknappen, omdat dit soort werk hen niet ‘voed’ op de manier die ze nodig hebben. Ga op zoek naar wat voor jou betekenisvol werk is (of meer spiritueel; ga op zoek naar je zielendoel)!

Heb je op dit moment geen werk dan kun je de keuze maken te kiezen voor diepgang en betekenis. Heb je op dit moment al werk? Dan kun je wellicht diepgang creëren in je huidige werk. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is het misschien tijd om je te heroriënteren.

Dit kan overigens prima met behoud van je huidige baan. Je hoeft niet van het ene moment op het andere radicale keuzes te maken door bijvoorbeeld je baan op te geven en te kiezen voor iets totaal anders. Dit is zelfs af te raden!

Een geleidelijke weg met behoud van inkomstenzekerheid is een fijne methode voor een HSP-er om een eventuele loopbaanswitch te maken.

Op deze manier ervaar je de minste stress en dat vormt verreweg het beste uitgangspunt voor (een) heroriëntatie (traject).

TIP 2: KIES VOOR ECHTE AUTORITEIT

Een vaak gehoorde moeilijkheid van HSP-ers die aan het werk zijn is de omgang met hun leidinggevende.

Twee zaken kunnen de omgang met de leidinggevende voor HSP-ers lastig maken; gevoeligheid voor ‘’echte’’ of ‘’onechte’’ autoriteit en evt. aanwezige hoogbegaafdheid.

Waar HSP-ers vaak erg gevoelig voor zijn is autoriteit. Ze voelen feilloos aan of een leidinggevende echt verstand van zaken heeft (of zich kwetsbaar durft op te stellen en toe durft te geven ergens geen verstand van te hebben) of dat een leidinggevende een rol aanneemt. Herken je, je in het eerste situatie? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk geen moeite hebben met je leidinggevende en het hebben van een leidinggevende als welkome steun ervaren. In het tweede geval is de situatie veel lastiger, het kan zijn dat je in de war raakt van je leidinggevende met mogelijk frustraties, vermoeidheid, conflicten of ziekte(n) tot gevolg.

Waarom is dat dan? Het gaat als volgt in zijn werk; wat de leidinggevende zegt of doet komt niet overeen met hoe jij het ervaart en voelt. Dit geeft dusdanig veel innerlijke onrust en stress dat je mogelijk niet in staat bent hiermee om te gaan. Leren omgaan met energieën en emoties of kiezen voor echte autoriteit is aan te raden. Hierover in een later artikel meer.

HSP-ers zijn vaak naast hun sensitiviteit ook hoogbegaafd1. Dit maakt dat ze snel kunnen denken en zaken in een vroeg stadium kunnen overzien. Vaak veel eerder dan dat iemand anders dat kan. Dit kan frustraties opleveren bij beide partijen. Als dit voor jou geldt dan kan je soms in contact met je leidinggevende denken ‘’zie je dat dan nog niet, het is zo duidelijk..’’ en je leidinggevende kan op zijn of haar beurt zich opgejaagd voelen. Ook kan hij of zij zich bedreigd voelen in zijn of haar positie als leidinggevende.

Het is raadzaam om het heft in eigen hand te houden, zo blijf je in je kracht. Je kunt twee kanten op; je kunt je schikken in de situatie en proberen om de communicatie met de leidinggevende in stand te houden of je kunt ervoor kiezen zelf leidinggevende te worden, zodat je ook daadwerkelijk de positie hebt om invloed uit te oefenen. Een aanvullende optie is nog om te gaan werken als ZZP-er, waardoor je uiteindelijk ook eigen baas bent en je eigen snelheid kunt bepalen. Conflictsituaties zijn nooit goed, voor beide partijen niet! Dreigen jij en je leidinggevende ondanks alle goede bedoelingen in een conflictsituatie te belanden? Schakel dan tijdig professionele hulp in.

TIP 3: ZORG VOOR RUST. HEEL BELANGRIJK VOOR HSP-ERS OM GOED TE KUNNEN FUNCTIONEREN IS RUST

Zowel in werkomstandigheden als in het tempo waarin het werk wordt uitgevoerd. De maatschappij is HSP-ers op dit moment helaas niet al te gunstig gezind op dit punt. Er wordt veel waarde gehecht aan snelheid en productie. Zoveel en zo snel mogelijk geeft een bepaalde status en bestaansrecht lijkt het wel. Dit geldt voor zowel individuele medewerkers als bedrijven. Maar je hebt natuurlijk altijd de keuze of je hierin meegaat of niet..

Kies je er bijvoorbeeld voor om niet in loondienst te werken, maar voor jezelf te beginnen, dan hoef je helemaal niet mee te doen met deze ratrace. Je kunt binnen je bedrijf de nadruk leggen op kwaliteit i.p.v. kwantiteit en de werkzaamheden in je eigen rustigere tempo uitvoeren. Uit ervaring weet ik dat deze rust door klanten over het algemeen erg gewaardeerd wordt!

Kies je liever voor de zekerheid van een loondienstverband, dan raad ik je aan werk te zoeken waarbij je afgerekend wordt op output i.p.v. input. Werk op projectbasis in plaats van op uren- of provisiebasis is bijvoorbeeld een goed idee. Sommige bedrijven bieden mogelijkheden aan om vanuit huis te werken. Zo kun je, je eigen tijden en werkomstandigheden creëren. Ideaal voor een HSP-er.

Maar ook in een kantoorsituatie kun je zelf (tot een bepaald niveau) rust creëren. Denk aan; een goede voorbereiding van je werkdag (op tijd naar bed, spullen klaarleggen zodat je de dag rustig kunt beginnen etc.), tijdig pauzes nemen, een eigen kamer, een korte meditatie, maar ook aan goede voeding (mee naar je werk) nemen. Een heel belangrijk punt! Hierover in een later artikel meer.

Kortom, rust creëren kan in allerlei omstandigheden, maar is een absolute must voor een HSP medewerker om lekker te kunnen functioneren.

Conclusie: Op een ontspannen manier werken is voor een HSP-er best een hele uitdaging, maar zeker niet onmogelijk!

Als je voldoende diepgang ervaart in je werk, een prettige relatie hebt met je leidinggevende en zorgt voor voldoende rust heb je de ideale omstandigheden te pakken om lekker te kunnen werken. Het is niet langer nodig om je terug te trekken en je talenten onbenut te laten of om je over de kop te werken. Ik wens jullie veel werkplezier, succes en voldoening toe!!

 

©2016 Jitka van Roermund

Jitka van Roermund, Loopbaancoach & -adviseur, Oranjestraat 10, 7451 CC Holten, 0653261174, info@hsploopbaanbegeleiding.nl