HSP loopbaan begeleiding

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Je leefstijl veranderen? Makkelijker gezegd dan gedaan..

Januari is de maand van de goede voornemens en in de top drie van goede voornemens worden steevast zaken genoemd die met leefstijl te maken hebben : gezonder eten, afvallen, meer ontspannen. En de media spelen hier vrolijk op in. Je krijgt dan ook allerlei adviezen: eet gezonder, zorg voor een gezond gewicht, slaap voldoende en vermijd stress. Voor de HSP-ers onder ons komen daar nog wat extra ‘’regels’’ bij: let op met teveel ‘prikkelende’ voeding, vermijd overprikkeling, zorg voor extra herstelmomenten..

Goedbedoelde adviezen uiteraard, maar de meeste mensen hebben er weinig aan en raken er eerder gefrustreerd door in plaats van gemotiveerd. Hoe dat komt? Eenvoudig; er worden ons allerlei ‘’leefregels’’ voorgezegd, zonder dat het HOE vermeld wordt. Je wordt geacht dit maar zelf uit te vleugelen en dat blijkt meestal te lastig, waardoor je in de spagaat komt van ‘’ik zou moeten..’’ en ‘’maar ik heb geen flauw idee hoe..’’. Met als gevolg frustratie en een deuk in je zelfvertrouwen, wanneer je vol goede moed begonnen bent, maar je einddoel niet behaalt.

Gelukkig is er een goed alternatief: laat je begeleiden! Je leefstijl veranderen is namelijk met begeleiding een inspirerende en uitdagende bezigheid. Wanneer je precies weet hoe je het moet aanpakken en hulp krijgt bij zowel praktische als mentale belemmeringen dan kun je in korte tijd mooie resultaten halen. En wanneer het tegenzit krijg je ook de juiste peptalk en tools aangereikt om daarna weer met hernieuwde energie verder te gaan. Zo wordt je leefstijl veranderen een leuk proces in plaats van een moeilijke struggle.

Kortom: leefstijladviezen zijn leuk en nuttig, maar daarbij is het wel van belang om begeleiding te krijgen bij het veranderproces, zodat mentale en praktische belemmeringen je niet in de weg staan om jouw doelen te bereiken en je zelfvertrouwen een boost in plaats van een deuk krijgt. Ik wens je veel succes toe!

©Jitka van Roermund, 2019

Jitka van Roermund, Loopbaancoach & -adviseur, Oranjestraat 10, 7451 CC Holten, 0653261174, info@hsploopbaanbegeleiding.nl