HSP loopbaan begeleiding

Mindfulness Based Cognitive Therapy

Over mij

Al tijdens mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente voelde ik de behoefte om de mens-kant op te gaan. Ik koos daarom voor de afstudeerrichting Human Resource Management. Na mijn afstuderen ben ik direct aan het werk gegaan en heb ik de eerste jaren met plezier gewerkt; eerst bij een reintegratiebureau en later bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als docent en begeleider. In 2007 liep ik zelf vast. Ik kreeg een burn-out en besefte dat ik niet door kon gaan met de snelle manier van werken en leven wat ik tot dan toe had gedaan.

De zoektocht naar mezelf begon en tegelijkertijd ook de worsteling om een werkplek te vinden waar ik me prettig en mezelf kon voelen.  Toentertijd had ik geen idee van het begrip hoog gevoelig, laat staan dat ik dat op mezelf betrok. Ik merkte op een gegeven moment wel dat ik meer uitdaging nodig had dan anderen en ik ervoer dat prikkels bij mij harder binnenkwamen dan bij anderen. Dit heb ik besproken met de loopbaancoach die ik toen had, maar ondanks dat ze me wel goed had geholpen weer aan het werk te komen, begreep ze van hooggevoeligheid en de impact daarvan op mijn werkende leven helaas niets.

Toen ik – op zoek naar innerlijke rust - me bezig ging houden met yoga en meditatie en ik mijn eigen coachpraktijk begon kwam ik in aanraking met andere hooggevoeligen en werd het  me duidelijk dat ik dat ook weleens zou kunnen zijn. Naarmate ik me er in ging verdiepen ging er een wereld voor me open.  Zo ontdekte ik o.a. het coachen met paarden en hoe fijn het werkt en effectief het is om meer intuïtieve begeleidingsvormen te gebruiken.  Toch heeft het nog een hele tijd geduurd, voordat ik de hooggevoeligheid daadwerkelijk ging accepteren als onderdeel van mezelf.

Dit kwam eind 2016 – begin 2017. Vanwege de behoefte die ik voelde om er meer mee te gaan doen binnen mijn praktijk besloot ik in 2017 de opleiding Coaching bij hoog sensitiviteit te volgen. De hele opleiding was een feest van herkenning;  het leek wel of het opleidingsboek een handleiding van mezelf was! Met ontzettend veel plezier rondde ik de opleiding af en begon het geleerde te gebruiken om mijn klanten nog beter te helpen. 

Dit bleek zo goed te werken en ik was er zo enthousiast over dat ik al snel na het afronden van de opleiding besloot om verder te studeren om zo mijn kennis nog verder te vergroten. MBCT volgde en ook dit bracht me persoonlijk en professioneel veel. Ik kan gerust zeggen dat ik nog nooit met zoveel plezier heb gewerkt als ik het afgelopen jaar gedaan heb. Het lijkt alsof ik na een lange zoektocht mijn roeping heb gevonden en daar ben ik erg blij mee.

Graag help ik iedereen die nog worstelt met zijn/haar hooggevoeligheid in combinatie met werk verder met mijn opgedane kennis en inzichten. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Profielfoto

Jitka van Roermund

p.s.:  Na mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente volgde ik de volgende opleidingen op het gebied van coachen en begeleiden:

  • Didactiek opleiding, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, 2004-2005
  • Opleiding Mensgericht coachen, Academie voor Counselling en Coaching, 2008-2010
  • Praktijkopleiding paardencoaching, Manege Stal de Eik, 2010
  • Opleiding coaching bij Hoogsensitiveit, CIVAS, 2017
  • Mindfullness Based Cognitive Therapy, CIVAS, 2017/2018

CRKBO registratie

‘’Ik zou vrienden of kennissen aanbevelen een traject bij jou te volgen, omdat je steeds de vinger op de zere plek legt waardoor ik daar weer mee aan de slag kon’’

Mariska, 2017

‘’Je voelt mensen goed aan en kunt daardoor bij de kern komen’’, anoniem

‘’Ja ik zou andere mensen jou aanbevelen, het is fijn dat je luistert naar problemen en dan passend advies geeft, en vooral jezelf laat ontdekken”, anoniem

Denk je dat ik degene zou kunnen zijn om jou verder te helpen? Maak dan hier een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.  

Jitka van Roermund, Loopbaancoach & -adviseur, Oranjestraat 10, 7451 CC Holten, 0653261174, info@hsploopbaanbegeleiding.nl